Salam 1Malaysia kepada semua penggodek yang saban hari menggodek web UJ ni. Semoga semuanya sihat sihat selalu. Kepada yang ada tanda tanda nak kena demam, selsema, batuk dan sebagainya, segeralah berjumpa dengan bekas pelajar jurusan perubatan yang bertauliah tau atau dikenali sebagai doktor. Hehehe. Semoga cepat sembuh UJ doakan.

Sebenarnya UJ nak ceritakan tentang apa yang telah UJ lakukan terhadap diri sendiri. 2 bulan lepas UJ terlibat dengan program penurunan berat badan “kebangsaan” (diri UJ punya). Sudah lama rasanya ingin menjadi kurus. Dahulunya berat UJ adalah dalam sekitar 88kg ke 90kg. Agak berat sebenarnya dan kalau mengikut kiraan BMI sekitar 27. Kategori berlebihan berat badan.

Sebagai jalan dan cara mudah, UJ akhirnya memilih Herbalife. Kenapa Herbalife?

Sebenarnya pemilihan produk pengurusan berat badan pada diri UJ adalah berdasarkan beberapa kriteria. Antaranya usia syarikat, perkembangan syarikat, keberkesanan produk dan sejauh mana kesenangan untuk mengambil produk daripada syarikat tersebut. Dan Herbalife memenuhi keseluruhan kriteria tersebut. Malahan produk daripada Herbalife juga mendapat maklum balas positif daripada pengguna penguna Herbalife sendiri tak kira dimana mana Negara yang Herbalife tembusi.

Bagaimana program pengurusan berat badan daripada Herbalife ini? Sangat senang. Untuk menguruskan badan sperti mana yang diinginkan UJ, programnya cuma kita menggantikan 2 kali makan dengan shake dan 1 kali makan juadah biasa yang berwarna warni. Bagi mereka yang ingin menambahkan berat badan pula digalakkan mengambil 3 kali shake disamping memakan juadah seperti biasa(kalau boleh juadah biasa tu yang sihat la ya.) Manakala kalau mahukan berat badan ditahap ideal, tidak naik dan turun serta mahu memenuhi keperluan harian bolehlah diambil sekali shake(gantikan salah satu waktu makan) dan 2 kali makan. Hehehe.

Sebenarnya produk produk Herbalife sangatlah bagus kerana dengan mengambil produk tersebut, sekurang kurang dapat memenuhi keperluan nutrient harian kita tanpa bersusah payah mengambil makanan yang lain. Malahan 1 cawan shake hanya mengandungi kira kira minimum 100 kalori sahaja berbanding makanan biasa yang kita ambil biasanya dalam 500 kalori dan lebih sekali makan.

Dalam mengambil produk Herbalife beberapa perkara penting harus dipatuhi dan diikuti agar penurunan berat badan berjaya dan berkesan. Sekiranya kita tidak mengikuti apa yang disuruh atau disarankan, berkemungkinan program penurunan berat badan akan kurang berkesan malahan tidak berjaya pula. Tapi itu akan UJ ceritakan dalam keluaran akan datang.

Sekarang UJ tunjukkan testimoni UJ sendiri dan pelanggan Herbalife yang lain.

Gambar UJ masa Raya tahun lepas

Gambar sebelum ambil herbalife

Selepas sebulan mengambil herbalife

Sebelum UJ makan herbalife ni, UJ ada beberapa masalah iaitu;

  1. Resdung(Selalu bersin pada waktu pagi dan malam sampai mata rasa sakit, gatal bahagian muka)
  2. Jerawat pada badan
  3. Letih & Mudah penat

Kesan yang dapat dilihat walaupun baru 2 bulan;

  1. Resdung mula kurang. Bersin pun mula kurang.
  2. Jerawat badan mula tiada, tinggal yang lama.
  3. Bertenaga

Pengguna lain herbalife…

Dr Kamarul telah hilang 50kg...

Wan Anuar pula hilang 33kg

Dan yang ini rekod rasanya di Malaysia, Mohd Fidaus telah hilang beratnya sebanyak 60kg selepas 10 bulan.

Banyak lagi pengguna lain telah berjaya dengan penggunaan Herbalife. Anda tentukan sendiri bagaimana anda mahukan.

Oh sebelu berakhir, Berat UJ semasa bermula program adalah 88kg dan selepas 2 bulan, turun kepada 78kg iaitu 10kg dan ukuran saiz pinggang adalah 38 inci dan berkurang kepada 33 inci. Semua ini didalam masa 2 bulan sahaja.

p/s: Pakar motivasi kegemaran UJ iaitu Dr. H.M Tuah ada mangatakan dan karang satu buku iaitu “Nak Ke Tak Nak”. Jadi terserah anda. Sekiranya anda ingin bentuk badan menarik semasa Raya tahun ini, inginkan kesihatan yang lebih baik, Turun atau NAIK berat badan, jangan segan untuk menghuungi UJ di ziccronzick[at]gmail.com(gantikan at=>@) atau hubungi UJ sendiri di 012-3.4.9.5.1.4.4(buang titik2 tu)

[sam id=”3″ codes=”true”]

Related Posts with Thumbnails

Tags: , , ,

Apa yang nak di kata?