Salam 1Malaysia kepada semua pembaca diluar sana. Harap semua sihat sihat belaka lah yer. Jangan terlebih sihat udah le. Kalau rasa tiba tiba sejuk dan panas, ada angin pus pus bertiup, cepat jumpa pakar kesihatan. Risau pula lepas ni jatuh sakit.

Perodua Eco Challenge 2010

Pada sabtu lepas, UJ berkesempatan untuk menyaksikan pertandingan kali kedua Perodua Eco Challenge 2010 (PEC ‘10) yang diadakan di Melaka International Motorsport Circuit (MIMC) di ayer keroh, Melaka. UJ hanya menjadi penyokong bagi kumpulan SAE Chapter yang mewakili UMP. Untuk pengetahuan pengodek semua, tahun lepas UMP telah Berjaya merangkul tempat kedua dalam kategori transmisi manual. Oleh yang demikian, tahun ini, pasukan UMP mencuba pula bakat dalam bidang transmisi automatik.

Bukan mudah ye kalau nak ikut betul betul syarat dan terma yang dibuat oleh Perodua. Antara syarat syaratnya ialah kereta tidak dibenarkan dibawah berat 650kg, pengubahsuaian enjin boleh tetapi blok enjin dan benda berkaitan dengannya harus dikekalkan dan sebagainya lagi…

Setelah menunggu hampir 1 jam setengah, akhirnya kereta pasukan UMP yang diberikan nama Orion’s Belt berhentilah jua. Bukan berhenti kerana rosak tapi almaklumlah, minyak 1liter yang dibekalkan sudah habis. Keseluruhan jarak yang berjaya Orion’s tu tempuh ialah sejauh 27.6 km. memang hebat kereta yang UMP modi ni.

Untuk makluman pengodek semua, kategori tranmisi automatic dimenangi oleh USM dengan jarak 37.2 km diikuti Unisel dan UTP. Oklah, tengok tengoklah gambar yang UJ amik ni… tak boleh amik banyak banyak la… UJ kan penyokong, jadi kena sokong team sendiri.

Banner dan bunting…

banner
bunting

Tempat rasmi PEC ’10

Pasukan Sorak UMP…yeah…


pasukan sorak mula ambil tempat.

Majlis pembukaan

Kereta Team UMP.

Atas trek/sirkit


Kereta Uni lain…
USM

UTM

PSAS

Pasukan sorak Universiti masing2 dari trek…

dan sebelum cerita ni tamat…. Ni gambar UJ didepan MIMC…heheheh
(UJ bukanlah seorang yang fotogenik…heheheheheh)

Dah habis tengok tengok dan baca tu… Bolehlah bercakap cakap kat bawah tu yer…hehehehe

Related Posts with Thumbnails

Tags: , , , , , , ,

Apa yang nak di kata?

CommentLuv badge